Buiten

De buitenmuur stucen is de ideale oplossing voor het creëren van een nieuwe uitstraling voor uw huis zonder dat er stevig verbouwd hoeft te worden. Lees hier alles over het stucen van uw buitenmuur.

De prijs voor het stucen van de buitenmuur hangt af van, de conditie waarin de muur verkeert en wat de wensen zijn van de klant. De kosten zullen doorgaans hoger uitvallen omdat buiten stucwerk bestand moet zijn tegen wisselende milieu invloeden.

Voor binnenshuis stucen zijn er talloze opties voor het afwerken van uw muren, wanden en plafonds. Dit geldt ook voor wanneer u besluit een buitenmuur te stucen. We onderscheiden hierin drie stucsoorten:

  • Gepleisterde plint
  • Schuurwerk
  • Spachtelputz

Het aanbrengen van buiten stucwerk is belangrijk om uw geïsoleerde gevel te beschermen tegen verschillende weersinvloeden.

Gepleisterde plint vroeger

Een gepleisterde plint is een cementgebonden stuclaag op de buitenmuur van een woning. Van oudsher werd deze cementgebonden stuclaag aangebracht bij boerderijen omdat dit eenvoudiger schoon te maken was. Boerderijen werden namelijk meer dan eens voorzien van een rieten dak en dakgoten hadden zij niet. De regen viel daardoor altijd op de grond naast de boerderij wat resulteerde in een muur die ondergespat werd met modder. Een gepleisterde plint had het grote voordeel dat het veel makkelijker schoon te houden is dan een gemetselde muur. Tegenwoordig heeft de gepleisterde plint vooral een decoratieve functie.